torsdag 1 oktober 2009

Svårvärpt idéprogram

När jag hörde ordet "förbundsstämma" första gången tänkte jag att hugaligen vad detta låter tråkigt! Men jag åkte dit eftersom det var vad som förväntades av mig och blev positivt överraskad. Jag gillade att följa den demokratiska processen, lyssna på debattinläggen, se hur det lobbades här och där. I morgon är det dags igen och jag undrar om jag kommer att tycka att det är lika kul eller om jag redan hunnit bli lite blasé? Att genomföra förändringar i en organisation där alla ska tycka till tar lång tid och jag är otålig av mig.

Idag har vi gått igenom förslaget till det nya idéprogrammet som återremitterades för två år sedan. Det är fortfarande inte bra och stämman borde ge förbundet bakläxa – igen. Risken att det går prestige i saken är dock stor, det är ju ändå rätt så pinsamt att på fyra år inte kunna få ihop ett nytt idéprogram och behöva ytterligare två år för att få det färdigt. Men det vore ännu mer pinsamt att rösta igenom ett ofullständigt förslag. Så vilket kommer att vinna – prestige eller förstånd?

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Förbundskonferens hette det i det som var min värld och ordet ger mig fortfarande fruktansvärda rysningar - inte av välbehag. Hoppas du får det bättre!

Annika Estassy sa...

Jag kan förstå det Eva...

Maria Björkman sa...

I dag är våra förbundskonferenser avskaffade och ersatta av förbundsstämma, Eva!

Och jag har definitivt blivit blasé. Tycker det är bland det mest meningslösa som finns. Vilken tur då, att jag inte få åka med längre! Det är bara för förtroendevalda!

Vårt idéprogram spikades för ett par, tre år sedan. Fullt av vackra ord. Nu ligger det så fint i travar i hyllor runt om i landet...

Usch, så negativ jag låter. Men jag är som sagt - luttrad!

Annika Estassy sa...

Det är ju precis det som är problemet med idéprogram, en massa floskler som inte leder någonstans och som blir till hyllvärmare. Jag gillar konkreta handlingsplan bättre. Mycket snack och lite verkstad är inte min melodi kan jag avslöja!