lördag 31 oktober 2009

Lampbyte

“Vänstra halvljus ur funktion” stod det på bilens display när vi startade den i morse för att åka upp till stugan en sväng och täcka över båten inför vintern.
Att byta ut en trasig lampa i bilen låter ju lätt men det tog oss en mindre evighet att göra det. Först skulle en slang längs med batteriet bort. Sedan skulle en skyddsplåt undan, likaså påfyllningsröret till spolarvätskan samt en luftslang. Någon luftslang hittade vi aldrig men bilen funkar ändå så vi bestämde oss för att inte efterlysa den. Slutligen skulle elcentralen flyttas innan vi kunde komma åt att börja pilla med själva lampan.
T hann inte mer än stoppa ner handen förrän blodvite uppstod. Gott om utrymme är det inte under motorhuven på dagens bilar och T:s stora, snälla händer fick helt enkelt inte plats. Det blev jag som fick ta över och efter en lång stunds pillande var den nya lampan på plats. Det kostade mig ett par naglar men det gör inget – jag gillar att själv lösa praktiska problem. Stoltast och mest nöjd var nog ändå T som genast utnämnde mig till ansvarig för bilens samtliga kommande lampbyten.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Bra Annika! Finns det något jag skäms över så är det att jag inte tog körkort och därmed varit en dålig körkortsförebild för mina döttrar, de kör inte heller, men sonen tog körkort direkt efter artonårsdagen... och jo hans pappa är galen i att köra bil

Annika Estassy sa...

Med mina barn är det tvärtom - dottern tog körkort så snart hon fick medan sonen säger att han snart ska skriva in sig på körskolan. Kanske...
Fast bor man i Stockholm klarar man sig rätt så bra utan bil, bättre för miljön också! Ingenting att skämmas för med andra ord. :)