fredag 30 oktober 2009

Las Vegas är kvällens Idoltema

Vi gillar Las Vegas-musik T och jag, den typen av svulstig storbandsjazz som ofta förknippas med detta syndens näste.
Första gången jag var i Las Vegas trodde jag att jag hamnat i någon form av filmkuliss. Allting kändes så overkligt – och var det också. I Las Vegas är absolut ingenting på riktigt. Man befinner sig inomhus för det mesta (om man inte spelar golf) och är man ute en stund och hör fågelkvitter letar man genast efter gömda högtalare i träden.

Vi bodde på Paris Las Vegas och utanför hotellet stod självaste Eiffeltornet. Okej, formatet var något mindre än originalet, men ändå. Innanför hotellets väggar rådde ständig skymning och man hade återskapat pittoreska Parismiljöer med franska gatunamn och allt. På ett annat hotell hade man istället byggt in kopior av kanalerna i Venedig. Las Vegas är helt enkelt en helt osannolik stad som inte går att beskriva – den måste upplevas. Det är lyx, det är show (jag såg där en helt fantastisk föreställning med Cirque du Soleil), det är slots machines överallt, det är dålig smak blandat med osannolik lyx.

Ikväll ska jag rösta på Reza, hon är en klockren Las Vegas-stjärna. T gillade Mariettes låt som han kunde – och sjöng – hela andrastämman på.
Mer om mina äventyr i Las Vegas berättar jag inte eftersom What happens in Vegas, stays in Vegas...

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Ja visst var det en härlig omgång av Idol? Vissa av dem var riktigt duktiga. Nu blev jag nyfiken på vad du gjorde i Vegas :)

Annika Estassy sa...

Inte gifte jag mig i varje fall... ;)