onsdag 28 oktober 2009

Sociala medier har kommit för att stanna – gilla läget!

Samtidigt som jag lyssnar på ett föredrag om sociala medier sitter jag med min lilla röda, uppkopplad. Det känns nästan surrealistiskt.

Sociala medier har jag rätt så bra koll på faktiskt men det är alltid roligt att höra hur de kan användas som marknadsföringskanal för vår organisation och verksamhet. För oss redan frälsta är detta självklart. För dem som inte är det ter sig det hela som obegripligt. Plötsligt uppstår två läger, för och emot, och argumenten från traditionalisterna blir känslosamma istället för sakliga. Där jag ser möjligheter ser andra hot. Rädslan att behöva förändra sitt sätt att arbeta är stor. Jag kan förstå frustrationen men det är bara att inse att sociala medier inte är någon tillfällig fluga, de har kommit för att stanna.

5 kommentarer:

Björn sa...

Du gör det enkelt för dig när du påstår att traditionalister blir känslosamma, min erfarenhet är att de som anammar det nya har precis lika känslomässiga argument. Det är ofta en fråga om tycke och smak utan några sakliga argument.

Annika Estassy sa...

Så kan det förstås vara men i dagens diskussion saknades sakliga argument från traditionalisterna. Själv har jag en fot i varje läger. Men eftersom kommunikation och nätverkande intresserar mig ser jag fler möjligheter än hot.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Den nya tekniken vidgar världen för mig - men oj så många konstiga animerade argument mot blogg och facebook till exempel som jag fått höra! Men ofta är det väl ett försvar för att man inte orkar ta till sig ny teknik, vilket i och för sig inte alltid är lätt. Enklare förut när jag var på en arbetsplats med datasupport!

Annika Estassy sa...

IT är som bilar för mig. Jag är inte intresserad av vad som döljer sig under motorhuven utan vill bara köra! Och nog kan en viss teknikmätnad infinna sig.Jag undrar t.ex. om jag någonsin kommer att ta till mig läsplattor. Men , man ska aldrig säga aldrig!
Och datasupporten är jag väldigt tacksam för!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Datasupporten på mitt ex-jobb hatade macar - men därför hyrde de in utomstående experten Lukas Hjalmar som är en GUD när det gäller macar. Jag tror han kör med handpåläggning - och så blir macen frisk ige.