fredag 4 december 2009

När mamsen kommer, då är det jul.

T är på fest tillsammans med jobbet och jag var tvungen att skicka ett meddelande tidigare idag och fråga hur jag skulle få middag ikväll. Han svarade glatt att jag ju kunde gå till thailändaren precis nedanför backen.
Han är smart T, så långt hade ju inte jag tänkt förstås, utan jag såg mig själv trava iväg till Konsum i mjukiskläder för att inhandla någonting äckligt att värma i mikron. Nu kom jag istället hem med en god wook, hällde upp ett glas vin, tände ljusen, satte på bra musik och hade ett långt telefonsamtal med mamsen. Hon har bokat tågbiljetter, tar med sig yngsta hunden Alice medan min syster passar den äldsta, och åker ner för att fira jul med oss. Det känns bra och mina barn som frågat efter henne kommer att bli glada. T och jag kommer att gå från vårt vanliga lugn till en fullsatt lägenhet med folk – och hund – i varje rum. Plötsligt ser jag fram emot julen, jag som nyss inte kände för den alls. T kommer att få som han vill – det blir en julgran i år också.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag försöker hålla undan julångesten som drabbade mig häromdagen när jag insåg att sonen kanske inte skulle fira jul med oss, det har bara hänt en enda gång förut. Men det är bara att tillämpa uttrycket acceptans ... inte är det lätt dock. Jag vill ha vimmel i alla rum och mycket folk.

Maria Björkman sa...

Så mysi... förlåt trevligt du hade det i går kväll! Jag riktigt ser dig framför mig, hur du kröp upp i soffan mätt efter woken med vinglaset i högsta huggg. Och kollade Idol, kanske? Och så härligt att du har fått jullängtan!

Annika Estassy sa...

Sonen föreslog att han skulle fira jul med någon kompis och bli kvar i Linköping eftersom han inte hade så många dagar ledigt. Uteslutet förstås! :)
Helt rätt gissat Maria, jag satt där och smuttade på vinet och tittade på Idol. Ringde 5 gånger för att rösta på Erik - att han skulle åka ut var också det uteslutet!

Maria Björkman sa...

Jag röstade på Calle. De andra två kändes så förutsägbara, att jag önskade starkt att han skulle gå vidare. Trodde väl inte riktigt på det, men intalar mig i dag att det var min enda röst som avgjorde att han fick flest röster! Erik är jätteduktig, men har berör inte mig alls. Konstigt.