lördag 2 januari 2010

Funderingar en tevelördag

“Det är endast icke-intellektuella människor som inte tränar och sköter sig” säger Björn Ranelid. Men om man sköter sig men inte tränar – vad är man då?

Dinah Washington är en favorit men tack vare en fransk novellfilm på teve ikväll har vi fått ännu en: Etta James.

Vore min svärmor en kändis vore hon Meg Westergren.

“För mig är Bergman pretentiös djävla dynga” säger Kjell Bergqvist. Personligen är jag inte jätte förtjust i Bergman. Så – nu var det sagt.

Björn Ranelid pratar om mediamobbing och han har min fullaste sympati. Mediamänniskor som utnyttjar sin maktställning till att försöka knäcka andra borde inte bara skämmas utan även be om ursäkt.

Varför är filmatiseringarna av Camilla Läckbergs kriminalromaner så ointressanta?

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag såg inte slottetprogrammet... var det sevärt?

Och Camilla Läckberg-filmtiseringen är väl så ointressant för att hennes böcker är det, karaktärer utan djup, eller så? Men jag såg inte det programmet heller.

Däremot har jag fastnat i serien Project Runway...

Evas blogg sa...

Jag gillade varken slottet eller Läckbergserien.

Maria Björkman sa...

Läckbergs böcker är inte ointressanta tycker jag, utan hon väver en rätt bra väv med emellanåt rätt oväntade vändningar och en del intressanta personer. Det går inte att applicera på TV tror jag. För mig är den stora behållningen polischefen, en tragikomisk figur.

Maria Björkman sa...

Nu har du kommit ut ur garderoben med din syn på Ingmar Bergman, precis som jag gjorde med min syn på Ivar Lo! :-)

Annika Estassy sa...

Det var första gången denna säsong jag såg Slottet och jag tyckte väl att det var så där. Det är säkert roligare att vara med än att titta på.
Kanske att psykologin i Läckbergs berättelser gör sig bättre i bokform än filmform för jag förstår fortfarande inte varför syskonparet i helgens avsnitt började mörda. Är alltid förklaringen i böckerna att bovarna är psykiskt störda i största allmänhet?
Projekt Runaway har jag missat!