söndag 24 januari 2010

Tankspridd morgon

Det är T som lagar frukosten. Själv brukar jag dra mig en liten stund och lyssna till alla ljuden; tevattnet som värms upp, ägg som kokas, bröd som rostas, bord som dukas, tidningen som hämtas och vecklas ut. När äggklockan ringer stiger jag upp.

Denna morgons ljudrepertoar var den vanliga och jag hade identifierat samtliga göromål när T kom in till mig och meddelade bedrövat: "Tidningen har inte kommit". Det är nog bland det värsta som kan hända T en söndagsmorgon. Ingen papperstidning alltså, trots att jag kunde ha svurit på att jag hört honom hämta den.

Han lommade iväg men kom strax tillbaka, ännu mer bedrövad: "Jag måste söka vård. Tidningen har inte bara kommit utan jag har redan hämtat in den, lagt den på köksbordet och öppnat den. Jag börjar bli senil."

Jag tröstade honom med att även Professor Kalkyl är väldigt tankspridd. Och söt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter väl alldeles perfekt för en söndagsmorgon! OCH han kom ju i alla fall ihåg att gå tillbaka in igen, även om han inte minns att han gått ut.
Då är det ingen fara! :-)

Jenny L sa...

Vad gulligt! Och vilket underbart sätt att vakna upp på en söndagsmorgon.

Annika Estassy sa...

Det ska jag hälsa honom Carina! Den dagen han glömmer att gå in igen, ja då är det nog dags att oroa sig.
Söndagar ska helst vara lugna och lite slöa. Dina frukostar brukar inte heller gå av för hackor... :)

Pia sa...

Just de frukostarna saknar jag från tiden med särbon... han fixade och donade medan jag låg kvar i sängen och mornade mig och lyssnade på hemtrevligt skrammel från köket!

En skön känsla!

Annika Estassy sa...

Förstår att du saknar det Pia.

Maria Björkman sa...

Underbart. Jag känner så igen känslan T måtte ha haft när det gick upp för honom vad han höll på med. Du fick mig att garva ordentligt med din målande beskrivning!

Annika Estassy sa...

Ska trösta honom med att han inte är ensam...