onsdag 3 februari 2010

Avsked på japanskt vis

Vi var tre kvinnor som trotsade snöstormen ikväll för att se den japanska filmen Avsked. I salongen fanns det ännu fler kvinnor - jag räknade till endast två män. Det snyfftades diskret på samtliga bänkrader men så är Avsked är mycket gripande historia om cellisten som flyttar tillbaka till sin bardomsby och börjar jobba med att göra i ordning avlidna inför deras sista färd. Han gör samtidigt en inre resa och försonas med sin pappa.
Avsked vann en Oscar förra årets för Bästa utländska film. En poetisk film med vacker musik och ibland dråpliga inslag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, har jag helt missat! MEN mycket möjligt att den inte ens visas här. Sen bion i stan blev kyrka som jag berättade, och vi bara har den i turistgettot, så är filmerna v ä l d i g t anpassade till vad man tror ger mest pengar....

Annika Estassy sa...

Jag är rätt så övertygad om att den inte visats hos dig Carina! :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag skrev fel ( skrev "din" istället för "sin" hemsida i sista stycket )

Jag provar igen:
Det är ju piratland här så den kan finnas i pirat-dvd-butikerna :-)

Här vet man aldrig var filmer dyker upp, även om jag tror att du har rätt när det gäller den här filmen! En kul grej förresten - eftersom jag måste behålla mitt rykte om att ge långa kommentarer - på dagen och kvällen för presidentvalet här på ön, då visade presidenten ( dåvarande och nuvarande är samma person ) THE TERMINATOR på sin hemsida! Snodd piratuppladdning dessutom!

Annika Estassy sa...

Helt otroligt Carina! Och det har säkert gjort honom ännu mer populär! Tänk om vår statsminister hade gjort detsamma, vilken skandal det blivit.

Anonym sa...

Jo, där är skillnader.
Såna där små saker som vi skulle vara så noga med i den andra världen, inte vara när det gäller att visa piratfilmer på presidentens hemsida... men han har t.ex registrerat sitt domännamn i USA, har någon slags sponsrad hosting för websidan - också utifrån... sånt som man skulle vara väldigt noga med att ha svenskt och man är svensk osv.
En massa google-reklam till och med!