lördag 13 mars 2010

Färg vill jag ha

Eva skriver om sin kärlek till favoritfärgen blått. Det får mig att fundera över min egen älsklingsfärg – vilken är det? Svaret är att jag inte vet. Jag har som vanlig svårt att begränsa mig, gillar så mycket. Jag kanske inte är färgrik i mig själv men kompenserar det med ett färgglatt hem istället. Blått i sovrummet, rött i vardagsrummet, gult i hallen, en bukett av färger i köket, svart, gult och grönt i gästrummet... Helt otrendigt.

Mäklaren som kom förbi för att ge oss en värdering av vår bostad ropade förtjust – eller om det nu var förskräckt – när hon klev in. Tydligen har de flesta vitt, vitt, vitt hemma hos sig. Stackarna som flyttar in efter oss den dagen vi säljer, kommer att bli alldeles omtumlade och genast plocka fram den största burken vitfärg de kan hitta. Och om vi i vår tur flyttar in i en vit lägenhet kommer många väggar att få Josef Frank tapeter. Jag är helt enkelt inte någon vit person, inte T heller, som tur är.

6 kommentarer:

Pia sa...

Det är så skönt att höra att jag inte är ensam om att älska färg i hemmet! Gillar inte vita väggar, fast jag tycker att det är oerhört stilrent hos andra. Men det speglar inte min personlighet, som är färg, färg, färg! Helst rött då förstås!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Allt är vitt och svart hos er i Sverige, sade galleristen jag talade med idag. Jag var tvungen att starta ett galleri med färg när kärleken gjorde att jag flyttade hit från Frankrike, berättade hon. Hon hade bland annat fantastiskt fina färggranna ljusstakar.
För övrigt längtar jag efter turkos i köket!

Annika Estassy sa...

Precis så Pia - så snyggt hos andra men jag blir rastlös av vitt.
Turkost i köket Eva låter härligt - slå till! Kul med fransyskans uppfattning av svenskarnas färgsättning. Henne hade jag gärna snackat med!

tankar från mitt fönster sa...

Smaken är sombaken, tudelad! Jag hade en vän hos mig som undrade om jag hade färgsatt efter min birmakatt (hon går i vitt, beige och brunt.) Nej, sade jag, men jag är en sån orolig själ att jag behöver lugn omkring mig. Har däremot färgglada textilier och kuddar till. Är inte så mycket förheminredning numera. Däremot har inte heller jag någon favoritfärg i garderoben. Svart finns det till fest. Nu har jag läst att beige ska bli lika populärt som "den lilla svarta". Jag gillar brunt och grått, men har också mycket rött. och svart.
Trevlig söndag kväll!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Prata med henne Annika! Det är hon som har Galerie Pascale på Humlegårdsgatan där jag var i lördags - jättekul och trevlig!

Annika sa...

Vilken befrielse att ni inte bara gillar VITT. Ibland när jag ser svenska hem ser de ju bara så sterila ut...Vem vill bo helt vitt...??? Inte jag. Power till er! jag skulle nog bli överlycklig om jag kom hem till er och var spekulant.