tisdag 2 mars 2010

Självsuggestion som bot mot vintertröttheten

Denna evighetsvinter som jag är så innerligt trött på har nästan fått mig att göra dumheter. Två veckor kan jag stå ut med, men snö och kyla i snart tre månader knäcker mig. Jag blir rastlös, trött och mitt i normala fall goda omdöme rymmer bort. Jag vill ha sol, jag vill ha ljumma vindar, jag vill flytta. När folk säger att de börjar få vårkänslor tittar jag skeptiskt på dem och undrar hur de klarar av självsuggerera på det viset. Jag gör det inte så jag nästan impulshandlar en lägenhet i Languedoc för pengar vi definitivt inte har istället. Jag är desperat, jag behöver veta att det finns en permanent flyktväg undan detta väder som hör till det land vi bor i. Som tur är finns det miniräknare som snabbt får mig att komma tillbaka till verkligheten, miniräknare som talar om för mig precis hur kostsam min flyktväg skulle bli. Det är helt enkelt inte värt det. Och det blir faktiskt allt ljusare ute.
Jag ska lära mig att självsuggerera – det är en billigare lösning än att köpa en lägenhet i Languedoc. För stunden i varje fall.

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Känner igen mig. Fast jag kollar in resor jag inte har råd med :) Men jag tror att det är viktigt att få drömma ibland, så länge det inte leder till oförutsedda utgifter som man inte kan betala ( det är på gränsen ibland).

Maria Björkman sa...

Tja - att byta bloggbakgrund och på det sättet förändra tillvaron, är definitivt billigare! ;-)

Pia sa...

Att planera kommande semester är också ett bra sätt! Alltid roligt att ha något att se fram emot, då står man ut lite till. ;)

Rose-Mari sa...

Tittar på bilder och försöker få känslan av bara fötter i grönt gräs :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Bokade en billig resa med Ryan air till Paris så nu har jag något att drömma om. Men det är verkligen tungt och deprimerande, jag har nu köpt nya dundervitaminer så jag lovar rapportera om de ger effekt!

Annika Estassy sa...

Sommarbilder och vitaminer - det ska även jag satsa på!
Men vad härligt Eva - våren i Paris...

Anonym sa...

nej nej nej, köp köp köp, funderar i exakt samma banor fast med Thailand, inga pengar men en liten lägenhet där skulle sitta fint, och det är ju ett fantastiskt erbjudande just nu :)

johan