onsdag 24 mars 2010

Vi har valt en prestationsprinsessa

Sex mäklare har varit hemma hos oss och tittat runt, sex mäklare har fått sälja in sina tjänster, sex mäklare har lämnat sina offerter. Fyra unga kvinnor och två unga män vars yrke är att sälja bostäder. Knepigt då när hälften av dem inte ens lyckades sälja in sig själva. Men två av kvinnorna var riktigt duktiga, typiska prestationsprinsessor, kunniga, tävlingsinriktade, fokuserade och entusiastiska. De unga männen får nog akta sig...
Med en av tjejerna klickade det ordentligt och hon blev kvar hos oss i över 1,5 timme. Hon fick oss att känna att det skulle bli roligt att sälja lägenheten och inte alls jobbigt som vi känt hittills.
Hon vet inte om det ännu men henne ska vi ha!

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

... och hon gillade din tapet kan jag tro?

Annika Estassy sa...

Självfallet! "Josef Frank, en riktig klassiker!" sa hon så fort hon såg den. :)

Pia sa...

Magkänslan är viktig i alla lägen, och framförallt när man ska göra något så viktigt som att sälja sitt hem!
Jag har en mäklare som jag gillar skarpt och som sålde min förra lägenhet. Ska jag någon gång flytta igen, så blir det hon som får sälja denna också! :)

Anonym sa...

Jag tycker att det är heeelt sjukt att du utnyttjat så många gratisjobbande mäklare! Fräckt rent ut sagt!!!!! "jämföra arvoden"!?? Räknar du in gratistiden som alla jobbar när de åker fram o tillbaks till dig, pratar och skriver offert???? Ok, ta in 2, MAX 3. "Duger" sedan ingen åt dig, FÖRST DÅ är det rätt att ta in 3 till......ush!

Annika Estassy sa...

Att sälja sin bostad är en stor affär, förmodligen den största som vi kommer att göra under vår livstid. Det vore väldigt konstigt om man inte jämförde olika bud och mäklarfirmor, rent ansvarslöst faktiskt. Vi köper en tjänst och vill veta vad vi köper. Däremot ska man vara öppen med att man även kontaktat andra, vilket jag också varit. Det är sedan upp till mäklaren att avgöra om den är intresserad av att lägga en timmes jobb på oss, kanske i onödan, eller inte. Uppenbarligen har samtliga mäklare tyckt det och jag har efteråt haft kontakt med alla för att förklara varför det inte blev just den firman. Det fickjag många tack för, tro't eller ej. Den firman vi till slut valde var också den sista vi träffade...