onsdag 7 april 2010

DVD killed the video star...

Tack och lov behövde vi inte rensa i bokhyllorna inför morgondagens fotografering av lägenheten. Trenden har vänt, nu är det tydligen "fint" med bokhyllor som innehåller just böcker och inte en massa prydnadssaker. Därför fick vi godkänt. En medarbetare fick det däremot inte - mäklaren tvingade henne att rensa bort det mesta. Det blev sex fulla flyttkartonger som hon fick bära ner till källaren.

Tur som sagt att vi slapp - vår källare på 8 kvm är redan proppfull. Vi hade ett källarinbrott för några veckor sedan och jag kan omöjligen säga om någonting blev stulet eller inte! Däremot blev det väldigt rörigt...

Så - våra böcker får vara ifred. Men inte videobanden! Vi (jag) har en hel hög med videoband. "Släng!" säger T. "Aldrig!" svarar jag. Det är en massa bra filmer som vi kanske, någon gång, vill se om.

När vi var på tippen i helgen låg det just massor av gamla VHS i en container. Våra (mina) fyller nu tre stycken resväskor istället. Det gör inget, vi ska ändå inte resa någonstans på ett tag.
Före och efter

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag blir glad att höra att böckerna får vara kvar, ett hem utan böcker... vad är det!

Cecilia N sa...

Jag inser att den dagen vi ska sälja huset kommer jag att behöva en sån där container de har på fartyg där jag kan he alla miljoners miljarders pryttlar inför visning/fotografering.

Bokhyllorna putar av både böcker och braatthapapper och lika kaosigt är det bland videofilmerna.

(Och alla vrår man kan he saker i är redan fulla av saker ...)

Må vi bo kvar här i alla eviga tider och barnen inte bli alltför arga på oss för att vi inte sorterat ...

Eller så får vi passa på att sälja när vår inredningsstil passar modetrenden ...

Annika Estassy sa...

Precis Eva, ett hem utan böcker är inget alternativ för oss!
Ha ha Cecilia, ja, ni får bo kvar i evigheters evigheters! När vi flyttade ut från huset i Sollentuna beställde vi först en container på 10 kubik. Och sen en till... Sedan fyllde jag hela altanen med saker som var för fina att slänga och bjöd in Myrorna att ta det de ville. De tog rubbet, fyllde hela sin lilla lastbil och var överlyckliga. Jag orkade inte sälja en enda pinal på Blocket så jag skänkte bl.a. bort två fina tripp-trapp stolar och en vacker ekbyrå från 20-talet. Idag ångrar jag mig lite men just där och då orkade jag inte med mer jobb.

tankar från mitt fönster sa...

Härligt med böcker! Jag har en hel del nerpackade i ett förråd. Har inte bokhyllor till alla. På senare tid köper jag nästan bara pocketböcker. De vandrar sedan runt till döttrarna och jag läser deras. Har just idag hämtat tre böcker från Adlibris.
Ser Mad Men på bokhyllan. Ska beställe 1 och 2 på webshop idag!
Sov skönt och sedan Trevlig helg
/Ulla

Annika Estassy sa...

Tack Kajsastina! Tänk att du har hela Mad Men att njuta av... Själv längtar jag till maj när säsong 3 släpps!