torsdag 1 april 2010

Jag stryker trasmattor

Grannarna måste ha trott att jag fått värsta påskstäddille. Alla gardiner är nedtagna och nytvättade. När samtliga fönster är putsade ska de upp igen. Våra garderober är en dröm av ordning och färgmatchning (högst ovanligt eftersom jag i vanliga fall lever efter devisen att det som inte syns lider man inte av). Jag har bytt sängkläder, flyttat runt möbler och gjort att-slänga-högar och att bära-ner-till-källaren-högar. Den vita trasmattan fick ett nytt liv efter en tur in i tvättmaskinen. Lite skrynklig blev den så jag har strukit den. "Brukar man stryka trasmattor?" undrade T lite förundrat. Vet inte, men jag gör det.

7 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du är verkligen ordentlig och går till botten med ditt uppdrag. Knöggliga trasmattor är inte att leka med. Vi brukar lägga ut dem fuktiga och gå på dem så att de plattar till sig. Men det går ju mycket snabbare att stryka.
Hoppas att ni får bra väder till visningen. Det spelar roll påstår mina kompisar som ska sälja sin lägenhet när det blir vår här.
Glad påsk.

Annika Estassy sa...

En glad Påsk till dig med Eva! Hoppas du får några sköna dagar med en massa god mat och trevligt umgänge.

Cecilia N sa...

Du är nog den första jag hör som strukit trasmattor.

Å andra sidan, den skulle säkert bara fastna i mangeln, så det är väl lika bra ... ;-)

Victor Estby sa...

Glad påsk, Annika! Och med en intressent redan och strukna trasmattor kan det ju inte bli annat än succé! Jag säger lycka till i alla fall och håller tummarna!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men tänk om du säljer så snabbt att du inte hinner med fotograferingen :)
Själv har jag korrigerat små brister i gårdagens målning med min allra tunnaste sminkpensel, man kan roa sig med mycket!

Annika Estassy sa...

Gick det att mangla trasmattor så skulle jag göra det - älskar att mangla! :D
Eva - jag har också tänkt på det, att vi inte skulle få lägenheten fotograferad och det går ju inte, eller hur? ;)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Annika, en fotografering känns som något du bara inte får missa :)