lördag 10 april 2010

Kerstin Thorvall


Igår gick Kerstin Thorvall ur tiden. Jag minns henne, för många år sedan, när jag hjälpte henne att förstå sig på den förvirrande filmfestivalen i Cannes. Hennes fötter värkte och hon sörjde att hon inte kunde dansa lika lätt längre. När man skjuter arbetare hade precis kommit ut tror jag. "Läs den!" uppmanade hon mig. Det gjorde jag. Och förundrades.
84 år blev Kerstin Thorvall, en för mig overkligt hög ålder. Jag har alltid trott att hon var 20 år yngre. Minst.

2 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Jag känner ett visst vemod fast jag aldrig träffat Kerstin Thorvall, men jag har nog läst de flesta av hennes böcker. Hon skrev otroligt bra och utlämnande om sitt liv. Vi är mänga kvinnor i min generation som minns henne. Det konstiga är att jag bara för några veckor tänkte på henne och undrade för mig själv om hon fortfarande levde. Det som slår mig är att det sägs att de som haft sådan ångest m.m. nervösa sjukdomar lever länge...
Trevlig helg1
/Ulla

Annika Estassy sa...

De flesta av hennes böcker har jag inte läst men jag läste givetvis Det mest förbjudna. Jag gick på högstadiet då. Sen betade jag av Flicka i april och Flicka i Paris, Vart ska du gå-böckerna. Och så böckerna om Signe. Märkligt, när jag tänker efter har jag nog läst bra många fler av Kerstins böcker än jag själv trodde! Jag vill minnas att jag även läste en bok (titeln?) där Kerstin bl.a. beskrev sin graviditet.