tisdag 25 maj 2010

Flyttstädningen kommer att lejas bort

Jag gillar att städa själv men flyttstädningen tänker jag lämna bort. Det blir helt enkelt för mycket av det goda, jag orkar inte göra allt som står nedan:

Följande ingår i flyttstäd – standardavtal
Fönsterputs - Alla fönster in och utvändigt

Kök

Arbetsbänkar - Belysning - Fryskåp (förutsatt att den är avfrostad) - Kylskåp - Skåp, lådor och luckor (inuti om de är tömda) - Spisfläkt, ventil (ej inuti) - Spis, in och utvändigt även bakom. Inkl plåtar

Badrum
Avkalkning och rengöring av kakel och klinkers - Badkar - Badrumsskåp (inuti om de är tömda) -Belysning - Golvbrunn (ej inuti) - Speglar - Toalett - Tvättställ - Ventil

Alla rum
Dörrar - Dörrkarmar - Element (även bakom) - Fönsterbänkar - Fönsterkarmar - Garderob (inuti om de är tömda) - Golv - Golvlister - Trösklar

Det är nämligen så att precis allt detta gjorde T och jag inför visningen och det tog oss hela Påsken. När jag hörde att RUT-avdraget gäller för flyttstädning slog jag helt enkelt till. Rätt eller fel, jag vet inte, men orken tar till slut... slut.

8 kommentarer:

Johan sa...

Helt RÄTT!
RUT är fantastiskt :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Totalt rätt!

Rose-Mari sa...

Städa för sig själv är väl helt okej, men städa för andra? Helt rätt tycker jag.

Beppan sa...

Jag ska inte flytta, men funderar på att leja bort fönsterputsen. Å så skönt att slippa gno och kunna ägna den dyrbara fritiden åt annat!!

Cecilia N sa...

Så om man inte tömmer kylskåp, skåp, lådor badrumsskåp och garderober så behöver man inte städa dem?

Med andra ord: sånt som man inte vill ha med sig till nästa ställe stuvar man in på lämpligt många såna ställen så både rensar man och kommer undan städning i ett svep! Hepp!

Jenny L sa...

Vilken praktisk lista! Den ska jag använda mig av nästa gång jag städar. Det skulle i alla fall behövas när jag ser vad som ingår i en flyttstädning. Mycket mer än när jag drar fram med dammsugaren i alla fall.

Monika Häägg sa...

Den här listan skall jag kopiera. Jag hade nämligen diskussion med min f.d. hyresgäst om vad som ingår i en flyttstädning. Tex. om fönsterna skall putsas på utsidan och en del andra saker.

Annika Estassy sa...

Cecilia - det tänkte jag inte på men så smart! :D
Ja, nu vet ni vad som förväntas av dem som flyttar in. Klart att fönstren ska putsas! Jag brukar sedan själv rensa avloppen och köra en ordentlig rengöring av dismaskinen.