måndag 21 juni 2010

Årets kortaste natt och jag gör mentala listor.

Årets kortaste natt pågår just i denna stund och jag har lite svårt för att somna. Är jag stressad? Nej, inte mer än vanligt. Men dottern ringde ikväll för att meddela att hon och den nye pojkvännen, som vi aldrig träffat, kommer upp till Vätö för att fira midsommar med oss. Och kommer de så kanske även sonen kommer. Jag började genast göra mentala listor: göra fint i lillstugan, bädda rent, planera mat och dryck, bensin till båten... Jag vill ju ge dem den perfekta midsommaren, precis som jag brukar vilja ge dem den perfekta julen. Men sen tänker jag att det egentligen inte behövs så mycket. Plocka blommor till vår lilla semesterbys midsommarstång, stångresning, en sillunch med utsikt över vattnet, jordgubbstårta, gitarr och dragspelsmusik, dans kring stången, lekar för stora och små, gemensam grillning på ängen, som brukar avslutas med en stor fotbollsmatch då vuxna och ungdomar spelar mot varandra för att sedan svettiga och trötta slänga sig i sundet.
Absolut ingen kommer att märka att fönstren är oputsade och altanen oskurad.

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du har så rätt. Mycket bättre att vara utvilad och pigg med lite damm i hörnen. Hoppas att ni får en fin midsommar.
Natten var helt magisk.

Evas blogg sa...

Klokt tänkt av dig! Hoppas ni får en fin helg. Här väntas det regn, inte helt ovanligt här detta år.

Rose-Mari sa...

Hoppas midsommar blir lika fin som måndagskvällen. Låter som en härlig helg - passa på att njuta.

Annika Estassy sa...

Mindre städning och mer njutning! Ska försöka... Igår skulle vädret bli strålande hela midsommar, idag är prognosen mindre strålande. Jag tror på fint väder jag!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag tror på fint väder och utomhusliv... men städade gäststugan ändå lite lagom. Fönstren får vara men nya gardiner blev det. Utomhus är viktigare så i morgon går jag över tomten med min nyladdade trimmer och klipper stigar i gräset.

Annika Estassy sa...

Stigar i gräset... underbart!

Johan sa...

Tror inte att du lyckas, vissa personer har det där i sig och kan inte koppla av om det inte är städat och fint och du är en av dom, det har du berättat i tidigare inlägg ;)

Annika Estassy sa...

Tack för att du avslöjat mig Johan! :D