fredag 11 juni 2010

Det regnar och vi läser

Chattade lite med T när vi var på våra respektiva jobb idag och frågade om vi skulle åka upp till stugan trots regnet. Det skulle vi definitivt göra tyckte han, så nu är vi här. Och det regnar. Och har regnat. Och kommer att fortsätta att regna. Men just nu gör det inget. Vi har vin, vi har tända ljus och vi har böcker. T har försvunnit in i Sarah Waters Främlingen i huset och jag ska strax öppna Smaken av Muriel Barbery. Sarahs nyckel har jag läst ut redan men nej, det var inte en bok i min smak. Jag klarar inte av för sliskiga historier samt övertydliga karaktärer som alla är så himla vackra, med långa ben, solbränd hy och vita tänder. Det blir för mycket Mitt Livs Novell av det hela, trots ett i grunden allvarlig tema.
Apropå Mitt Livs Novell skrev jag en novell dit en gång. Jag var väl 17 år och behövde pengar. Om den blev publicerad? Jajamensan! Om den var bra? Nja...
Existerar Mitt Livs Novell fortfarande?

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag gör som T. helt försjunken i Sarah Waters, inte talbar längre. De Rosnay har jag bara läst en bok av, bra början, men otroligt schabloniserade personer... Nää

Annika Estassy sa...

Sarahs nyckel ska tydligen bli film och den kan möjligen bli bättre då. Men så övertydlig den var. Grundproblemet med den är dock att den faktiskt inte är trovärdig. Inte karaktärerna och inte handlingen. Och det är ett allvarligt problem eftersom den vill vara just det, trovärdig.
Kul med Främligen i huset - nu längtar jag ännu mer efter att få läsa den! Typiskt att T skulle hinna före men tur att han läser fort.

Granne med potatisodlaren sa...

Regn , vin och böcker. En oslagbar kombination. Vår är sol, vind och morgonkaffe på trappen.

Annika Estassy sa...

Ska vi byta Eva? :)

*P* sa...

Det ska bli intressant att höra vad du tycker om "Smaken". Jag läser den själv just nu.

Det låter mysigt med stugvistelsen. =0)