torsdag 8 juli 2010

Jag skurar och jag trivs.

Alltid samma utsikt från min däckstol och ändå alltid olika. Sitter här en kort stund och tar mig en fika samtidigt som jag håller koll på T som är nere i båten och grejar. Det var någonting väldigt nödvändigt som måste göras men jag tror att han skyller på det för att kunna stå i solen och njuta av sommaren. Strax ska jag skura rent altanräcket. Jag skyller på att det är smutsigt så att jag kan stå i solen och njuta av sommaren...
Dagen började annars redan halv sju med en timmes trädgårdsjobb. T sov. Så frukost, disk och sedan en timme i duschen med att göra rent kaklet från kalkavlagringar. Vi har extremt hårt vatten på Vätö och jag måste skrubba kakelplatta för kakelplatta för att få dem fina igen. Ett Sisyfosarbete men det måste göras, det ser för tråkigt ut annars. Nu blänker kaklet och golvmosaiken igen.
Jag har semester, jag skurar, jag trivs!

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Härligt att städa in sommaren!

Annika Estassy sa...

Ska jag någonsin starta eget blir det nog en städfirma! :D

Jane Morén sa...

Jag önskar jag hade din passion för skrubba kakel. Mitt projekt är annars en liten härlig vindsröjning nån dag ;-)

Annika Estassy sa...

Vi har en källarröjning som måste bli klar innan den 30 juli! :)
Det är någonting med städning som ger mig en sådan tillfredställelse. Det är en konkret handling som tillåter en massa tankearbete under tiden. Kroppen får arbeta och jag får ur mig ev. aggressioner och frustrationer och får på köpet ett tydligt och snyggt resultat!

Monika Häägg sa...

Fin utsikt från din altan!
Städprojekt känns alltid bäst när man precis har gjort dem. Nu har jag ett garage som väntar på städtanten men det får nog vara till nästa vecka!

Anonym sa...

Vilken härlig utsikt! Jag skulle inte kunna slita mig därifrån om jag var där!

Granne med potatisodlaren sa...

Ni har för mycket sol och värme om du hinner städa . Skämt åsido. Lite doft av sopa och blänkande kakel kan göra den bäste lycklig.