tisdag 6 juli 2010

Semester från flyttkartongerna

Första natten i en ny bostad = ingen sömn. Nya ljud, nya lukter, flyttkartonger överallt, jag går upp på natten och krockar med obekanta väggar, hittar inte spolknappen och måste vrida blandaren mycket mer åt vänster än jag är van vid för att få varmt vatten. Frysen brummar annorlunda, spishällen har en säkerhetsspärr vi måste komma underfund med och vi har en mikrovågugns helt klädd i metall. Invändigt.
Vi sätter oss i vår röda soffa och känner efter; trivs vi? Vi sätter oss på balkongen som är det första rummet vi är klara med - krukorna är på plats - och känner efter; tycker vi om att sitta där? Vi äter vår första frukost och känner efter; är detta ett hem vi vill vakna i?
Och svaret är ja, ja, ja. Vi älskar denna vår nya lägenhet! Men efter ett par dagars hårt slit har vi ändå rymt till stugan på Vätö. Det är semestertider och vi fortätter med flytt- och inredningsbestyren nästa vecka. Nu ska vi njuta av semester och lata dagar. Flyttkartongerna lär vänta tålmodigt på vår återkomst.

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så härligt att höra att ni trivs i er nya lägenhet - den verkar så fin. Men det är klart man måste rymma ut till grönskan på öarna!

Jenny L sa...

Härligt att ni trivs Annika! Snart nog kommer du med säker hand veta exakt var du ska placera blandaren för att få den temperatur på vattnet som du helst vill ha - till och med i nyvaket tillstånd.

Granne med potatisodlaren sa...

Till lycka med den nya lägenheten. Tänk att få vara de första som bor där. Och att få njuta av alla fina tapeter från Josef Frank.

Johan sa...

kul att höra, vore trist om ni avskydde den ;)

johan

Monika Häägg sa...

Jag minns att jag var alldeles förvillad när jag hade flyttat för några år sedan. Första morgonen i köket var som att leta sig runt i någon annans hem!
Skönt att fly lite från flyttkartongerna!

Annika Estassy sa...

Ja, tänk så fort det gått trots allt - det var väl i mars vi betämde oss för att hitta ett mindre boende?
Jag hoppas nu att de som köpt vår lägenhet ska trivas lika bra som vi gjorde - den 30 juli får de nycklarna...

Anonym sa...

Vi köpte flyttkartonger hos flyttkartonger.nu en jättebra tjänst och det var riktiga flyttkartonger. Hemleverans= jätteskönt med tanke på att man bara får plats med cirka 30 st i en vanlig personbil.