söndag 4 juli 2010

T vill ha en klätterros

T vill ha en klätterros vid jordkällaringången. Egentligen vill han ha två stycken, en på varje sida men då påminner jag honom om att det är bra om vi även fortsättningsvis kan komma in i källaren utan att ta till en machete först. Han ger motvilligt med sig sedan jag föreslagit att vi istället sätter en klematis på andra sidan.
"Tror du att en ros skulle trivas då?" undrar T. "Gräv och se hur det ser ut" svarar jag. Så nu gräver T. Och där finns knappt någon jord alls, bara sten, sten och åter sten. Men T har bestämt sig - en ros ska det bli. Det blir en utmaning...

4 kommentarer:

Anonym sa...

När jag kommer till Stockholm ska jag ge dig en karibisk machete och sen kan T ha hur många rosor han vill!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Suck på tal om klematis! Små otäcka larver biter hål i min klematis blad så att den späda plantan sakta dör. Klematis verkar inte trivas hos mig. Hoppas T får sin vackra ros!

Annika Estassy sa...

T behöver ingen vacker ros, han har ju mig! Ha ha!
Skämt åsido så tar jag gärna emot en machete av dig Carina!
Eva, det är vanligt att klematis angrips av denna lilla larv du nämner, klematisbladstekeln, i varje fall småblommig klematis. Kan trösta dig med att det inte spelar någon roll var du befinner dig, larven finns där ändå. Jag brukar hålla koll på min alpklematis och plocka bort larverna för hand - såvida jag inte får hjälp av talgoxarna. Storblommig klematis verkar klara sig bättre.

Jenny L sa...

Skam den som ger sig ...