onsdag 11 augusti 2010

Att hämta någonting ur källaren är som att spela Tetris.

Har ni spelat Tetris någon gång? Vår källare påminner om en Tetrisstapel...
Jag gick ner dit för att hämta symaskinen och insåg att jag skulle bli tvungen att ta ut ett antal flyttlådor, golfklubbor, skivbackar, skidor, gitarrer, möbler m.m., allt givetvis ytterst nödvändiga saker som vi inte vill göra oss av med. Luften gick ur mig måste jag erkänna, jag är fortfarande allergisk mot flyttkartonger. Men så mindes jag skräddaren som håller till precis bredvid huset där jag jobbar och som alltid bockar för mig när jag går förbi. Han förstår ingen svenska och nästan ingen engelska utan vi kommunicerar med hjälp av gester och teckningar. Jag lämnade över Josef Frank tyget till honom och visade vad jag ville att han skulle göra. På fredag ska jag hämta resultatet. Kanske får jag då en gardinkappa eller så har han gjort någonting helt annat av tyget. Oavsett vilket kommer det att vara mycket noggrannare sytt än om jag hade gjort det själv.

5 kommentarer:

Beppan sa...

Spännande att få ta del av resultatet av skräddarens jobb!!
Vilket land kommer han ifrån?

Annika Estassy sa...

Från Syrien och han verkar ha många kunder. Jobbar jämt förstås...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Går alltid till en skräddare strax intill med saris som ska omvandlas till gardiner eller byxor som är för långa - har insett mina begränsningar - när det gäller att sy i alla fall!

Annika Estassy sa...

Precis Eva, ibland lönar det sig faktiskt inte med "kan själv"!

Jenny L sa...

Haha! Underbar liknelse det där med tetris. Hoppas gardinkappan blir fin.