måndag 13 september 2010

I väntan på ett innehåll

En skrivarkurs går ut på att skriva och vi uppmanades att ta med oss ett block. Jag kastade mig därför in på Hedengrens på vägen till den första träffen och kom ut med denna vackra och förhoppningsvis inspirerande anteckningsbok. Till nästa vecka ska vi ha skissat på en novell, fått ihop några rader som de övriga i gruppen ska ha synpunkter om. Vackert så men vad sjutton ska jag skriva om? "Utgå från en stark känsla" tipsade vår ledare om. Det var ju lätt. Eller inte.
Vi var 10 deltagare runt bordet ikväll. Hur var könsfördelningen tror ni?

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ibland är jag livrädd för alltför fina böcker, tycker inte mina tankar riktigt passar in.... små fula enkla skrivhäften kan vara mindre pretentiösa.
Jag brukar se en stark bild framför mig, sedan funderar jag på vad som hänt. Du har många sådana känslor lagrade, närma dig en, du kan!

Peter sa...

Du skulle kunna skriva om Studieförbundet Vuxenskolans omorganisation, för den väcker verkligen känslor, men jag tror att du lyckas bättre om du tar något av dina inlägg på bloggen och fortsätta att skriva om det.
Skulle vara roligt att se dig utveckla till exempel "Varning för arg Annika".
Peter

Cecilia N sa...

Könsfördelningen?
Någon enstaka man möjligen, men med en överväldigande majoritet kvinnor.

Tänker som Peter: det är ju bara att se sig tillbaka, eventuellt m h a bloggen för att hitta ett tillfälle med stark känsla. Ilska tänkte han, men jag tänker på när du njöt sommaren så det nästan stockade sig.

Sofie B-C sa...

Vad spännande med skrivkursen, Annika! Det ska bli jätteroligt att få följa ditt skrivande -jag lovar att läsa din bok!!
Tema ja ... själv tycker jag det är lättast att börja med något riktigt litet, ngt som ligger i hörna och skräpar ... och så låta snöbollen rulla från det?
Men du kanske redan har en stark känsla på lut. Kommer du att låta oss veta?

Annika Estassy sa...

Jajamensan, jag kommer att plåga er alla med mina rader. Tänk att jag ska lära mig att ta kritik också! Det blir intressant.
Att inte gapa över för mycket är nog ett bra råd. Just nu går jag och funderar...
Och visst var det så att det endast är en man i gruppen!

Pia sa...

Låter jättespännande Annika! Ser fram emot att följa Ditt skrivande om Du delar med Dig! :)

Jenny L sa...

Kul med skrivarkurs Annika! Ser att du redan fått bra tips och råd om vad du ska skriva och här kommer ett till: Den där dagen (31 aug i bloggen) då du blev så där förbannad, rent av stridslysten, då någon underskattade din intelligens. Den känslan kanske är lätt att plocka upp igen?