onsdag 22 september 2010

Non-stopp till Göteborg

För första gången åker jag tåg non-stopp ner till Göteborg. Inte ett enda stopp på vägen - jag visste inte ens att den möjligheten fanns, tänkte inte på att det när jag bokade. Jag sitter dessutom i en tyst vagn och det är underbart. Inga höga samtal, inga skräniga ringsignaler. Mina medresenärer gör som jag - läser, surfar och tänker, helt inneslutna i sitt eget universum. Landskapet utanför försvinner allt mer i nattens mörker. Jag får en lätt surrealistisk känsla.
Jag läser samtidigt som jag är uppkopplad eftersom jag inte vill missa en sekund av den pågående och mycket verkliga rösträkningen efter söndagens val. Kommer Alliansen att få en egen majoritet eller kommer SD att bli vågmästare?

1 kommentar:

Rose-Mari sa...

Tåg kan vara riktigt härligt om allt stämmer.