tisdag 19 oktober 2010

Dyrt att komma ut ur dimman

Till slut gick det inte att blunda för det faktum att jag ser sämre - igen. Långt håll eller nära håll spelar ingen roll längre. Jag köpte nya glasögon för två år sedan bara och det är redan dags att byta till starkare glas, progressiva. Förra gången handlade jag över nätet men nu ville jag göra det hos en riktig optiker. Mina diverse synfel innebär att det känns skönt att få hjälp IRL. I samma veva beställde jag nya solglasögon, även de med progressiva glas. Köp-två-betala-för-en menade reklamen men i verkligheten kostar det ändå massor om man vill ha polaroid och extra tålig yta. Och det vill man ju. Summa summarum så får jag lov att hosta upp ett antal tusenlappar för att få en syn som är normal. Det är dyrt att vara en blind höna. Säkert inte billigt att vara en blind apa heller...

10 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Håller med. Ärftlig belastning vad gäller ögon och tänder kostar många tusenlappar och ändå kan man inte välja bort det. Men även en blind höna hittar korn påstås det :)

Pia sa...

Jo, tack, har erfarit det själv också! Glasögonbyte av progressiva glas vartannat år sedan 12 år tillbaka har blivit en kostsam historia.. Suck!!
Den enda trösten är väl att det åtminstone finns mycket snygga glasögonbågar att välja på. :)

Kram på Dig!

Annika Estassy sa...

Problemet är att jag inte kan välja bågar själv eftersom jag inte vet hur jag ser ut i dem - ser ju inget! Måste förlita mig på andras smak.
Men tänderna är starka och friska, har inte haft ett hål sen jag gick i 7:an. Alltid nå't! :)

Evas blogg sa...

Ja glasögon är dyra saker. Själv fick jag nya i januari. Skrämmande hur snabbt synen försämras. Glasögonen blir tjockare och tjockare.

Annika Estassy sa...

Tänk hur livet måste ha varit innan det fanns glasögon! Å andra sidan levde inte människan lika länge då...

Beppan sa...

Ja - tur det finns glas för oss alla som behöver. Dyrt blir det tyvärr att få förmånen att se omgivningen ordentligt.
Undrar ibland varför hörseln rankas som viktigare - hörapparat får man ju gratis vad jag förstår om man har sådana problem.

Jenny L sa...

Lite likt tycker jag, eller så behöver jag också glasögon... ;)

Annika Estassy sa...

Lika obegripligt Beppan som att tänderna inte verkar tillhöra människokroppen...

Annika Estassy sa...

Ha Ha, tack för den Jenny!

Jenny L sa...

;)