onsdag 13 oktober 2010

Kan man dö av härskna solrosfrön?

Jag är sjuk, jag orkar ingenting, jag har tråkigt och jag äter choklad. Men så tänker jag att jag nog måste stoppa i mig någonting nyttigare också. Det blir fil och bananer. Jag letar i skåpen efter mandlar eller nötter men hittar bara solrosfrön. Solrosfrön är gott så jag gör i ordning min filtallrik. Börjar äta och känner att det smakar konstigt. Det är solrosfröna, de är nog för gamla. Men jag är snål, tänker på alla som svälter och vägrar slänga bort maten. Äter upp. Det smakar verkligen otroligt illa. När jag är klar tittar jag på påsens bäst-före-datum: 030507.
Det smakar härsket i hela munnen nu och jag undrar: Kan man dö i matförgiftning av gammal mat? I så fall kommer läkarna när de obducerar mig att hitta en kropp fylld av snor, slem och härskna solrosfrön.

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Har du nåt med acidofilus i hemma? Fil, yoghurt, turisttabletter, ...

Huruvida det bildas giftiga ämnen vet jag inte. Men hör med 7711. (Eller är det 1177? Vårt landsting är inte inkopplat än tror jag så jag minns inte.)

Krya på dig.

Annika Estassy sa...

Tack Cecilia. Jag hoppas att magsyran tar hand om det härskna. Lite magknip har jag men det kan lika gärna vara inbillning...

Anonym sa...

själv slänger jag allt samma dag som "bäst FÖRE märkningen" då slipper man magknipsproblem och klumpar av mjölk i munnen :)


johan

Evas blogg sa...

Ja köp något som neutraliserar magen ex Proviva. Mår du illa? Jag tror inte det är farligt men du kan kanske känna av det. Nu hoppas jag du kryar på dig från både magknip och förkylning!

Annika Estassy sa...

Jag kommer nog att överleva... :)