måndag 11 oktober 2010

SJ har inte råd med alla pensionärer längre

När mamsen vill åka ner från Hälsingland för att hälsa på oss upptäcker hon att SJ avskaffat pensionärsrabatten och istället hänvisar till sista-minuten-biljetter. Verkligen perfekt för pensionärer som älskar att vara ute i sista stund... Dessutom garanterar inte SJ att det finns sista-minuten-biljetter till alla resor, det beror helt på efterfrågan, ordinarie biljetter prioriteras.
Så nu bjuder vi mamma på resan till Stockholm - hon skulle aldrig ha råd annars. Det var väl det SJ hade räknat ut antar jag. Och har man ingen som bjuder får man vackert stanna hemma.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det sant? Att hänvisa pensionärer till sista minuten biljetter med allt krångel det innebär det är förnedrande! HUR har man tänkt? Jag tänker direkt på min morfar, han förbokade taxi från Kungsholmen till Söder för julafton någon gång i november....

Annika Estassy sa...

Precis så illa är det Carina! Studenter, ungdomar under 26 år OCH pensionärer hänvisas till sista-minuten biljetter. Bokar man inte via nätet, vilket många äldre inte gör, måste man ställa sig i telefonkö. När man väl kommit fram finns det ändå inga billiga biljetter kvar. Att gå till stationen och köpa sin biljett som förr i tiden går inte där mamma bor, SJ har stängt expeditionen där och hänvisar till... nätet.

Anonym sa...

Då undrar man nästa lilla obetydliga bit, har SJ tagit fram information om hur många hushåll med människor över 65 år som har internet och den geografiska plats där dessa bor? Den finns tillgänglig på nätet, så det borde man klara på SJ.
Ännu nästa tanke, fine 65 är ingen ålder idag, men 75 och 87, 92? Förstår man att människor som fyllt 65 även blir äldre, att man ändras kroppsligt och själsligt med tiden?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Senast jag ringde SJ för att kolla pris svarade informationen: "Det beror på."
"Hurdå beror på, vad kostar det?" insisterade jag
"Det kan man inte säga, vi tillämpar flytande priser. Tillgång och efterfrågan."
Jag nästan svimmade men det var så, på nätet kostade resan från 145 till över 600...
"Vi tillämpar flytande priser" - har ni nånsin hört något så dumt!? Skämmes SJ!
PS - jag fick till slut en biljett för 145 som det stod Ungdom på, man tackar :)

Annika Estassy sa...

Då lyckades du få en sista-minuten biljett Eva, grattis! :)
Ja, jag tycker att SJ borde skämmas som förvandlar tågresan till ett lotteri.