torsdag 16 december 2010

50% av mina dagars upphov

1959, 22 år gammal, slog Mamsen vad med några arbetskamrater på Allmänna BB i Stockholm att hon och en väninna skulle komma ner till Wien på ett visst antal dagar för att gå på Operan. Sagt och gjort - de båda liftade hela vägen ner. Operan var dock slutsåld...
De unga kvinnorna var alltid snyggt klädda (mamma sydde nästan alla sina kläder själv), hade den svenska flaggan på sina väskor och fick lift först av alla - berättar Mamsen. Hon berättar även att hon hade skrivit sitt testamente innan hon åkte - ifall att... Givetvis visste föräldrarna ingenting om vad hon hade för sig den semestern!
Året därpå liftade hon igen - till Paris först och sedan vidare till Nice, där hon träffade den andra hälften av mina dagars upphov. Resten är - som man säger - historia!

7 kommentarer:

Cecilia N sa...

Om min dotter, i vår 22 år, skulle komma på en lika befängd idé så hoppas jag att hon inte heller meddelar mig i förväg.

Dvs, idén är väl bara befängd för mammor ... ;-)

Annika Estassy sa...

Och jag skulle strypa min egen dotter, 23 år! :)
Men världen kanske var snällare förr?

Jenny L sa...

Vilken fantastisk historia! Och vilken chic - och modig - mamma sen!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så fin hon är Mamsen. Själv liftade jag från språkkursen i Grenoble till Italien. Tänk om mina föräldrar vetat det - och nåde mina barn om de gjort detsamma!

Cecilia N sa...

Vi får väl skicka med dem den lindgrenska uppmaningen:

"Kom inte hem och var drunken" fast med valfritt annat hemskord.

Annika Estassy sa...

Kanske lika bra att vi inte vet allt som våra barn gjort/gör...
Och liftar - gör man det fortfarande?

Cecilia N sa...

Sånt vet inte jag ... ;-)