lördag 11 december 2010

Ät mig

Eftersom jag varit med om att rösta fram det svenska omslaget (det första omslaget ratades nämligen av bokhandlarna och förlaget Sekwa fick lov att tänka om) så måste jag givetvis köpa boken! En julklapp från mig själv till mig själv...

Boken handlar om Myriam, en vilsen men kreativ kvinna i fyrtioårsåldern, som öppnar restaurang i ett försök att ge sig själv en ny chans och lägga bakom sig den skamliga hemlighet som ödelade hennes tidigare liv.

Restaurangen, där hon både bor och arbetar, heter
Chez moi, Hemma hos mig. Där kan hon experimentera fram nya och spännande skapelser baserade på lika delar dröm och verklighet och med smak av henne själv.

Under tiden för hon en dialog med levande och döda, nya vänner och fördrivna spöken och fram växer en doftande och berusande lovsång till livsglädjen och möjligheten att gå stärkt ur katastrofer.

Nog låter det som den perfekta jullovsromanen?

5 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Den låter mycket intressant!
Trevlig 3:e Advent önskar jag dig!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag blev lite tveksam när både levande och döda är med. Har lite svårt för andar i böcker. Det är så lätt att berättelsen tippat när den blir mystisk.
Men omslaget blev fantastiskt bra.

Annika Estassy sa...

Önskar dig detsamma Kajsastina - tänk så fort det går...
Eva - om det görs på rätt sätt kan det tillföra ytterligare en dimension (ha ha). Om boken inte håller så får jag njuta av omslaget istället!

*P* sa...

Precis min tanke!
Boken är på väg till min brevlåda och jag ser verkligen framemot att få krypa upp i soffan med den i julehelgen.

Det är något speciellt med [sekwas] böcker. Känslan i mina händer väcker läslusten!

Annika Estassy sa...

Vi får jämföra våra läsupplevelser!