söndag 12 december 2010

Minnesbilder


Min farmor och farfar i Alperna. Jag ser att farmor var lika duktig som jag på att klä sig efter väder...

Var det något som min franska släkt älskade så var det bilutflykter och resor. Det har genomsyrat min bardom.

Min lilla parisiska till farmor hann knapp gifta sig förrän hon flyttade med farfar till Afrika. Hon blev gravid redan på bröllopsnatten och födde min faster i ett tält ute i bushen. Farfar höll i oljelampan medan en svart läkare förlöste farmor. Berättade hon för mig en gång.

Det har sina fördelar att ha en fotograf i familjen. När mina farföräldrar dog och villan skulle tömmas, räddade min bror en massa gamla bilder och plåtar från att slängas, minnen som inte betyder något för andra än de närmast sörjande men visst är det roligt att studera den tidens mode och bilar!

12 kommentarer:

Evas blogg sa...

Härliga bilder! Men du, din farmors skor i Alperna! Kanske inte direkt fotriktiga utifrån den miljön.

Rose-Mari sa...

Minnen kan man aldrig få för många.

Pia sa...

Vilka underbara bilder! En riktig skatt att njuta av. :)

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Annika! Vilken bildskatt. De innehåller så mycket information och tidsanda. Och du din farmor hon måste ha varit tuff när hon stod där i kallsnön med tunna, tunna skor.

Annika Estassy sa...

Min farmor skulle aldrig någonsin ha satt på sig ett par kängor! Jag gissar att hon tog ett skutt ut i snön för fotografiets skulle och skuttade snabbt tillbaka till torrare underlag. När min mamma, uppvuxen på en bondgård i Hälsingland, kom in i släkten, ansågs hon vara mycket exotisk. Hon hade nämligen på sig gummistövlar när det regnade och rejäla kläder och skor när det var kallt.
Och min farfar sov alltid i pyjamas, även om det var i ett tält i den afrikanska vildmarken!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Vilka underbara bilder. Din farmor är värd att vara huvudperson i en av dina kommande böcker ;)

Monika Häägg sa...

Vilka fantastiska minnen och bilder. Det är ju som ett äventyr! Där har du stoff till en bok!
Titta in på min sida. Jag har lagt en utmärkelse till dig!

Annika Estassy sa...

Tack Monika, vad snällt! :)

Jenny L sa...

Jag säger som Eva och Monika - stoff till en bok. Men det blir senare det... ;)

Annika Estassy sa...

Ja Jenny, vi väntar lite...

Jane Morén sa...

Vad underbart med dessa bilder! Vilken tur att de räddades. Och vad intressant det du berättar, till exempel om födseln i ett tält i bushen.

FixarFarsan sa...

Fina bilder att kika på även om man inte känner någon på dem :D