söndag 19 december 2010

Mon beau sapin...

"Vad förväntar du dig av julen?" frågar jag dottern och hoppas att hon inte ska nämna ordet julgran.
"Julmat, julgran, att umgås och spela spel" svarar hon.
Så, inte heller i år slipper jag granen. Dottern och sonen stannar tre dagar hos oss innan de åker tillbaka till Linköping, och jag kommer som vanligt att försöka se till att de får en jul som innehåller allt de önskar sig, även sådant jag själv inte vill ha. Som en julgran. Men nu står den där i varje fall, grön och förhoppningsvis grann.

9 kommentarer:

Marie sa...

Helt klart både grön och grann!

Rose-Mari sa...

Förväntningar på julen verkar vara beständiga. Mycket föränddras, men julen vill vi ha som alltid förr.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Känner igen mig... i år har vi minskat granstorleken, från jättegran till en liten variant. Jag svor på det förra året när jag ensam klippte ner graneländet efter jul och pressade ner grenarna i soppåsar tills bara en pinne återstod.
Men jag kan inte tänka mig en jul helt utan gran!

Pia sa...

Det var en söt liten gran!

Kan inte tänka mig en jul utan gran, trots jag och älskade barnen inte ens ska fira jul hos mig.
Tål ju inte äkta gran, så min är enkel att plocka fram och ner i källaren igen!

Jane Morén sa...

Samma här, får inte komma hem med en plastgran. Men jag har också minskat ner storleken på gran. När den väl står där färdigklädd, dagen innan julafton känner jag mig faktiskt alltid lycklig, att det är en gran och att den är riktig. Men snart är det nog slut på att använda mark till att bara odla granar som sedan ska slängas (visserligen flisas förhoppningsvis, men ändå, vi måste väl tänka på klimatet även där).

Evas blogg sa...

En riktig gran det vill våra barn också ha, även jag, trots att ögonen kliar. Vi har också minskat på granstorleken i år. Den står fortfarande på balkomngen och väntar . På torsdag ska vår yngsta klä den, har lovat henne den uppgiften när hon kommer hem. Vill också säga att erat hem är så vackert med alla ljus och de röda inslagen!

Annika Estassy sa...

Vi tänkte precis som ni övriga - det får bli en liten gran i år. Att lägga paketen under. Som blir färre för varje år, också det rätt så skönt.

Jenny L sa...

Stylish och myspys! Själv hoppar jag gran i år. De finns ju överallt runt omkring mig i trädgården, klädda i vacker vitvadd (läs snö). Däremot har huset klätts i en stämningsfull ljusslinga.

Annika Estassy sa...

Och en jultomte på taket kanske, vid ett av skorstenen?