torsdag 17 februari 2011

Inget är som lite gnäll

Jag tror att jag skrivit det förr - jag har svårt för gnäll. Och som det gnälls! Överallt och hela tiden känns det som ibland. Särskilt nu. Men jag förstår alla gnällspikar just nu, jag sympatiserar starkt med dem, även jag HATAR denna vinter, denna snö, denna kyla, denna kroniska trötthet, denna ovilja att göra annat än stirra ut på den förhatliga snön.

En outhärdligt positiv typ sade käckt igår att har vi tur så ligger snön kvar till mitten av april, som i fjol. Det blir fem och en halv månad vinter det. Hur kan man föredra det framför fem och en halv månad sommar? Hur ser den människan ut invändigt? Inte som jag, den saken är säker.

Nästa gång ska jag gnälla om grannen ovanför som borrat oavbrutet halva kvällen nu. Hur ser det ut hemma hos honom kan man undra? Inte som i vårt hem, den saken är säker.

8 kommentarer:

Cecilia N sa...

Har ni också fått sisådär 3-4 dm ny snö nu i dagarna? Ovanpå den gamla metern ...

5½ månad sommar borde gå att kombinera med 5½ månad snö. Då blir det bara en liten stund med slasktristet.

Nu när det blir just så blir det ju ännu ljusare med snön.

Vi hade också en gång en granne som borrade för jämnan.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag avskyr vintern, jag hatar snö. jag blir galen på att man inte kan sanda trottoarerna. Ända sedan i måndags har trottoaren förvandlats till isbana från tvåans buss ner till Slussen, folk ramlar, varför i hela friden sandar man inte? Jag begriper det inte. Så denna kombination av vidrig vinter och vanskötsel får mig också att GNÄLLA!!!!

Pia sa...

Jag ska inte kasta sten i glashus, men gnäll är verkligen så energikrävande, både för den som gnäller och den som måste lyssna på eländet.

Fast ibland kan man få gnälla, bara liite och så länge man inte fastnar i gnällträsket. :)

Evas blogg sa...

Ibland funderar jag över vad som räknas som gnäll och vad som räknas som att klaga.

Granne med potatisodlaren sa...

En gång sa Jacques min arbetskamrat som flyttade till Vence: Vinter eller fransk byråkrati- det är lika illa!

Jag hade önskat att vi vid älvens strand hade mer vår. Tänk om året var som i Elsa Beskows böcker. Vinter mellan advent och mars. Vårvinter och vår fram till mitten på maj.
Sommar fram till mitten på september och höst med klar luft ända till advent.

Önska kan man i denna kyliga dag.

Anonym sa...

Ha ha ha...du är faktiskt rolig, jag menar det! Tyvärr tillhör jag den där typen som han som gillar snö...hm...det var t o m för att få mer snö och riktiga vintrar som jag lämnade södra Sverige och bosatte mig i Norrland, Umeå. Folk tror inte jag är riktigt klok! Men jag är glad ändå! Nu är jag ju inbodd här och mina barn vet inget annat (de är t o m uppfödda norr om odlingsgränsen från början)...men det går att leva ett liv i snö oxo. Här i Umeå är det full fart! Ha det bra!

Cecilia N sa...

"Norr om odlingsgränsen", ett begrepp som jag kom i kontakt med när jag bodde i Umeå men som jag alldeles glömt bort att det existerade. Det måste vara hur många år som helst som jag inte hört om det.

*nostalgisk*
Tack.

Annika Estassy sa...

Marianne - du och jag ser definitivt olika ut invändigt! :D
Cecilia - lite nysnö på blankis gör livet riktigt spännande!
Evorna och Pia - jag både gnäller OCH klagar, samtidigt. Det känns bäst så! :)
GrannEva - jag väljer fransk byråkrati, direkt! Och jag väljer även ditt förslag på årstidsindelning...