torsdag 3 februari 2011

Mary Wesley ger mig svaren

Ibland kan mitt skrivande fastna pga de mest märkliga frågorna. Hur många sidor "ska" ett kapitel vara på, kan man i olika scener i samma kapitel växla perspektiv från en karaktär till en annan? Hur viktigt är det att beskriva en karaktärs utseende? Osv.
Det är då jag frågar Mary Wesley om råd. Hur gör hon?
Nu kan inte Mary svara eftersom hon dog 2002, 90 år gammal. Hon debuterade när hon var 70 år och hann med att skriva 10 bästsäljare. Jag har alltså tiden för mig... Marys liv var troligen mycket mer äventyrligt än mitt, men ändå.
Så, vad svarar Mary nu då? Jo, att hon ibland skriver långa kapitel, ibland korta, att hon växlar mellan perspektiven i ett och samma kapitel och att hon alltid beskriver utseendet på sina karaktärer.
Mitt bländrande i hennes böcker slutar med att jag läser om Ett förnuftigt liv...

3 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Vilken fantastisk historia. Jag som tycker jag var gammal när jag debuterade som 43-åring... Underbart att läsa! Kram Kim

Monika Häägg sa...

Jag tror att det aldrig är för sent. Det är nog det dummaste man kan göra om man ger upp för att man nått en viss ålder. Jag var ju faktiskt 55 år när jag debuterade!

Annika Estassy sa...

Underbart med bevis på att det aldrig är för sent! :)