tisdag 22 mars 2011

Ekorrhjul

Stiga upp 5.30, tunnelbana in till stan 6.15, köpa mackor på vägen, på jobbet 7, brygga kaffe, viktigt frukostmöte 7.30, jobba, ingen lunch, hemma 16, T ute på något ölhak någonstans, tidig färdiglagad middag, jobba hemifrån, göra en kopp te, skriva 2.130 ord med Spotify i öronen, T kommer hem förkyld - igen, klia bort gruset ur ögonen, stänga ner datorn, äta en avokado med keso, dricka vatten, badrummet, sovrummet, krypa ner, läsa, sova. I morgon är det dags att kliva in i ekorrhjulet igen, dock inte lika tidigt som tur är.
Varför heter det ekorrhjul? Det är väl hamstrar som springer i hjul?

5 kommentarer:

Jane Morén sa...

Konstigt nog tycker jag det låter trivsamt, jag gillar rutiner, kanske för att jag har svårt att få till ett rutinliv, men för mig framstår det som tryggt.

Annika Estassy sa...

Jag kan också gilla rutiner men det ska vara varierande rutiner och då är det väl inga rutiner? :)

Granne med potatisodlaren sa...

Jag har också undrat över ekorrhjulet, varför heter det så? En sak som jag tänker på när jag byter tid och tar en annan buss det är att ibland är det som om helt andra sidor av stan syns. Det är andra människor på bussen och ljuset är annorlunda. Det kan vara lite spännande.

Kunde vara en mellanscen i historien kanske?

Sofie B-C sa...

Intressant om ekorrhjulet. Instämmer med Jane om att det låter lite tryggt med rutiner. Samtidigt måste vi ju absolut åka bussen "från olika håll" som du påpekar Eva! När jag "blir stor" önskar jag mig en balans mellan de båda sätten att "angripa" livet. Kanske det blir lättare med pensionärkort?

Annika Estassy sa...

Allt blir väl lättare när vi blir pensionärer, eller? ;D