söndag 3 april 2011

Bara skriv - allt går att rädda!

Trött i huvudet efter en intensiv och inspirerande skrivarhelg. Samtidigt får jag mail från min skrivcoach och det är ömsom vin, ömsom vatten. Det jobbiga är att jag VET så snart jag skickat iväg en text vad hon kommer att slå ner på. Jag vet det och ändå gör jag inget åt saken innan. Jag borde ha lärt mig vid det laget att det inte går att lura henne. Dessutom borde jag inse att jag ska lita på min egen intuition. Å andra sidan - det är av felen och misstagen man lär sig.
När det gäller projektet ska jag följa Barbara Voors råd, först skriva ner hela min historia, utan att censurera mig själv, och vänta med redigeringen till senare. Eller som Barbara sade: "Bara skriv - allt går att rädda!" Hon borde veta - en bok skrev hon om typ 38 gånger innan hon blev nöjd. 38 gånger. Det är väldigt många gånger det...
Bilden har jag lånat från Pockethexorna.

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jag håller just nu på med min första bok och jag märker att jag skriver om och skriver om. Jag kommer på nya saker och sammanhang hela tiden. Även om jag har en struktur att gå efter så ändrar det sig.Men någon gång ska jag väl känna mig tillräckligt klar med min "working process".

Annika Estassy sa...

Känner jag ingen mig tror du? :) Barbara berättade också att det tar i normala fall 3 år för henne att gå från idé till färdig bok. En gång tog det 5 år... Vi måste lära oss tålamod också!

Evas blogg sa...

Just det, tålamod. Det är svårt men jag tror att det är viktigt att veta att det tar tid att skriva en bra bok.

Den besatta sa...

Jag kände inte igen dig från bilden på bloggen och fattade ihte att det var du! Visst var det en fantstiskt inspirerande och trevlig helg? Kom hem i kväll, nöjd och trött :-)

Annika Estassy sa...

Inte så konstigt, håret har ju växt sedan dess... :) Ja, en mycket bra helg.