onsdag 16 november 2011

En dag - filmen

Eftersom jag bröt mot min egen regel om att inte se filmatiseringar av romaner, får jag skylla mig själv. Ja, jag blev besviken. Den första halvan av filmen är riktigt, riktigt dålig. Dåligt manus, dåligt skådespeleri. Sekundkorta scener där det i boken finns djup och gestaltning. Sammanhanget försvinner, berättelsens dramakurvor likaså och handlingen ter sig ibland nästintill obegriplig. Det blir bättre mot slutet av filmen och man ska nog ha ett hjärta av sten för att inte bli åtminstone lite berörd. Men det sker med hjälp av stråkar och närbilder på ögon som tåras, ett alltför vanligt trick i filmsammanhang.
Mitt betyg blir en svag 3:a.

2 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Attans. Har inte sett den ännu, men var lite orolig eftersom det är svårt att konkurrera med bilderna man får när man läser.

Annika Estassy sa...

Se den inte, behåll dina egna bilder!