söndag 16 februari 2014

Ett rum med färg


Det sägs att julens färger är rött och grönt och i så fall är det jul året om i vår hall, tillika min arbetshörna, särskilt efter dagens inköp av en grön matta som jag inte kunde motstå. Eftersom jag älskar färger. Precis som Gabriel i Croissants till frukost. Även i den boken finns ett hus. Le Paradou heter det och jag ritade tidigt upp planlösningen. För att kunna visualisera hur Gabriel och Cecilia rör sig mellan rummen, vad de ser när de lutar sig ut genom ett fönster eller sitter på terrassen. För mig är varken Le Paradou eller Gabriel och Cecilia påhitt. För mig finns de på riktigt och jag undrar hur de har det ...

5 kommentarer:

Manilla sa...

Och snygga tapeter har du också!!
Kul att få en inblick i Croissants till frukost, nu vill jag verkligen läsa! Låt den komma snart:)

Annika Estassy sa...

Svag för Josef Frank ...

Manilla sa...

... jag också.

Ebba Range sa...

Intressant att se ritningen ... sa hon som varit Ritare. Det jag fastnade för är att du skrivit på svenska. Jo, jag vet att boken skrivs på svenska o kommer ut här. Men jag trodde att du inför dig själv skrev på ditt modersmål. Fel - hade jag :)

Annika Estassy sa...

Det hade blivit tilt i hjärnan om jag skrivit ritnngen på franskan när språket i boken är svenska. Men efter ett par veckor i Frankrike brukar jag gå över till att tänka och drömma på en blandning av sveska och franska.