måndag 10 februari 2014

Heltidsförfattare på måndagar?

Ibland, och särskilt på måndagar, tänker jag att det vore bra skönt att vara hemmafru. Redan på tisdagen brukar jag inse att jag skulle tyna bort av tristess om jag inte arbetade. Men författare på heltid, det vore väl något? Kanske det. Heltid på måndagarna. Jag skulle kunna sitta och översätta Zolas Damernas Paradis till exempel. Rättighetsmässigt är det nämligen inga problem, jag har kollat. Det enda som saknas är tiden. Och ett intresserat förlag. Jag ska dra i några trådar och se om det börjar sprattla någonstans ...

6 kommentarer:

Susanne Olars sa...

Bra! Heja dig! :-D

Manilla sa...

Ja, kör, bara kör!!! Måndagar är underbara och effektiva hemmajobbardagar! Jag lovar! Har testat i flera omgångar och älskar det.

Anonym sa...

Intressant med Au Bonheur des Dames. Jag läste den för sisådär 30 år sedan och har tänkt en del på den på sistone. Behöver den nyöversättas?

Marie

Kati sa...

wow, vilken idé!! :D

Annika Estassy sa...

MItt exemplar är från 1917 men det finns en översättning från 1976. Får låna den och se hur texten känns!

Hanna Lans sa...

Ja, vad kul! Heja!