söndag 2 mars 2014

Augusti: Osage County - en film som golvade oss

Först tänkte jag berätta att vi åkte upp till Vätö en sväng och att jag, precis som varje gång jag öppnar bildörren, andas in Roslagsluften och hör naturens alla ljud, kände lugnet drabba mig.
Sedan ville jag berätta om den fina lördagen vi hade med mina barn, och kanske skriva något om filmen vi såg och som vi tyckte var ganska bra: American Hustle.
Men så slank vi in på bio - igen - på vår väg hem från ön, och om detta måste jag berätta ...
Det var inte meningen, jag hade somnat i bilen, vaknade till med det berömda och ack så uttjatade rycket, pekade mot en avtagsväg och bad maken ta den. Vi hamnade så småningom på en biograf. Där visades en film som jag allt sedan jag såg trailern första gången velat se: En familj (August: Osage County).
Vilken film.
Den golvade inte bara mig utan även T på ett sätt som American Hustle aldrig kom i närheten av. Kanske för att vi är den helt igenom perfekta målgruppen för en film som handlar om familjekonflikter. Maryl Streep är  lysande och då menar jag LYSANDE. Julia Roberts likaså. Samtliga skådespelare är fantastiska men dessa två .... snacka om halleluja moment!
Och medan jag satt där med knutna nävar och svettig rygg insåg jag med ens vad den dolda konflikten i manus 3 handlar om.
Vad den måste handla om.
En konflikt jag vet en hel del om.

3 kommentarer:

Gunilla Byström sa...

Vätö, säger du? En inte så jättestor ö, väl? Kanske att du känner (till) Ahlzéns som jag skulle tippa forfarande har en sommarstuga där. Sist jag var där var det 1970-tal. Redan då var det fint, det kommer jag ihåg : )
Och tack för filmtips. Den ska ses. Finns en del konflikter att ta tag i även här.

Annika Estassy sa...

Alltså, Vätö är en rätt så stor ö ... :) Men du minns rätt, där är fint. Hoppas du gillar filmen!

Gunilla Byström sa...

Asch då : ) Kunde ju ha fungerat.