måndag 3 mars 2014

Kanske att också jag ska emigrera till Nya Zeeland

Att ägna sig åt skapande verksamhet är att utsätta sig för kritik. Ibland är den bra, ibland är den, host host, mindre bra ... Här har vi en läsare till exempel som inte alls tyckte om Solviken och som jämför den med Mitt livs novell. För er som är alltför unga för att ha upplevt Mitt livs novell kan jag berätta att det var en ungdomstidning som endast innehöll noveller och följetonger. Målgruppen var tjejer i tonåren. Mycket hjärta och smärta var det. Tidningen slutade ges ut 1998.
Jag skrev faktiskt en novell en gång till tidningen. Jag var 17 år, den blev antagen och jag nästan sprack av stolthet. Tills tidningen kom ut och jag knappt kände igen texten. Berättelsen var min men varken tonen eller dialogerna. Jag grät som bara en sjuttonåring med brustet hjärta kan.
Beträffande Solviken är jag luttrad numera. Jag vet att vissa gillar den mycket eller mer, andra mindre eller inte alls. Det är faktiskt helt okej, även jag har en massa åsikter om de böcker jag läser.
Nästa månad kommer min nya roman ut och det där lugnet jag numera känner med Solviken är som bortblåst. Premiärnerverna har redan börjat vibrera och det kan hända att jag gör Anna i Debutantbloggen sällskap om hon emigrerar till Nya Zeeland.

10 kommentarer:

Manilla sa...

Den där känslan av att emigrera alltså, där befinner jag mig precis just nu!!! Jag följer med er!! För mig är det inte så många inför våndor, dem är passerade.Nu är det snarare allt-jag-gjort-är-värdelöst-det-är-deadline-på-fredag-ångest. Phu!
PS: Jag ser fram emot nästa månad och din bok!! Då kommer jag till och med ha tid att läsa den:)

Annika Estassy sa...

Heja dig, Manilla, heja oss! :)

Chris sa...

Alla kan inte älska alla här i världen ... sjöngs det i någon sång. Och så är det. Alla kan inte älska allt. Stå på dig! Det är ingen annan som gör det.

Manilla sa...

Tack Annika. Och ja, heja oss! :)

Åsa Hellberg sa...

Åh, Mitt livs novell. Jag älskade den tidningen (och Starlet).
Jag tror att det var Öhrlund som sa att han skrev noveller där, och "låtsades" vara läsare ...

Linda sa...

Åh har några ex av Mitt livs novell kvar :)

Annika Estassy sa...

Va? Är det sant, LInda? Tänk om min novell finns i något av dem. ;)
Åsa - jag slukade Starlet när jag var hos kompisarna. Hade inte råd med den själv.

Anonym sa...

Bara en månad kvar? Jippi!!

Anna Lönnqvist sa...

Nya Zeeland är fint, i fall vi bestämmer oss. :) Har varit där tre gånger och tänker absolut åka dit igen. Fast det kan ju hända att det blir roligt också, det här att släppa en roman. :) Och eftersom jag är nyfiken av mig, kanske jag stannar ändå. Mitt livs novell nämns förresten på ett ställe i min roman.

Annika Estassy sa...

Längre än 1 månad, Emmelie, men nästa månad kommer den! :)
Anna - det är roligt och fasansfullt. Jag bokar biljetterna ...