lördag 10 maj 2014

Förkylt och regnigt värre

Vaknar, hör regnet och minns att det är städdag i vår stugby idag. T är vrålförkyld, sådär som bara han kan bli, och det slår mig att det nog förväntas att jag ska vara hans stand in.
I regnet.
I leran.
Mina röda gummistövlar är inte gjorda för lera, de är gjorda för att vara fina. Och jag är inte gjord för kalla, regniga städdagar. Jag passar bättre att sitta vid brasan och läsa manus, med en kopp te i närheten. Dessutom har jag inte tid att städa, mina helger är till för mitt fritidsyrke - författeriet ni vet.
Känner på mig att folk i området kommer att bli sura om jag inte visar mig. De kommer inte heller att tro att T är så förkyld som han är. De kommer att tro att vi skolkar på grund av regnet. Här krävs en plan. Ska bara komma på den först.

3 kommentarer:

Anitha Östlund Meijer sa...

Tack för igår. Jag somnade tidigt tack vare det tidiga uppstigandet och var av den anledningen först upp i morse.
Jag har inget råd vad du gör för att slippa städandet, men hoppas att du kryar på dig så snabbt det bara går. Vädret gör ju inte saken bättre. Här ute är det jämngrått och regnar, men efter att jag blivit klar med pluggandet med Raz ska jag, läs MÅSTE jag gå ut och plantera alla blommor jag införskaffade i veckan.
Ha det gott. Kram
P.s, Jag började läsa sin bok på hemvägen och gillar den mycket.

Annika Estassy sa...

Så bra! Och tack för igår!

Susanne Olars sa...

Behöver man nån annan ursäkt än att man bara har röda fin-gummistövlar? Det borde väl varenda människa fatta att man inte kan lerstäda i dem. Jag står helt på din sida i den frågan! :-)