söndag 19 oktober 2014

Innan frosten

Vi var på bio idag, T och jag, och såg franska Innan frosten. Mycket bra skådespeleri men när det gäller själva berättelsen var det något som gick mig helt förbi: temat. Vad handlade filmen om, egentligen? Jag avskyr när jag inte får ihop logiken i en historia och det fick jag inte nu trots att jag anser mig vara normalbegåvad. Samtidigt har jag svårt för övertydliga berättelser, sådana som skriver tittaren på näsan. Jag har inget emot att få fundera lite men det har jag gjort i flera timmar nu och jag förstår fortfarande inte vissa händelser i filmen. Betyget blir därför en förvirrad 3:a.

1 kommentar:

Henrik Valentin sa...

Håller med. Många lösa trådar. Och var hennes trädgård så himla märkvärdig att det kom besökare? Varför körde mannen V70 och hon SAAB. Vad lastade han? Inte var det jord i alla fall.