lördag 14 mars 2015

Vi flytt' int'.

Staden har sopat vår gata vilket med tanke på hur grusig, lerig och skitig gatan är, var välkommet. Om det märks? Knappt. Vi får tåla oss tills alla husen i vårt närområde är färdigbyggda någon gång senhöst. Men utanför vår port har hantverkarna byggt stora planteringslådor som de fyllt med jord. Där ska växa buskar, träd och blomster. Som jag längtar efter grönska ...

Idag har vi promenerat till stan. Från vår ytterdörr ner till Stureplan tar det en halvtimme, utan att stressa. Perfekt. Vi fortsatte uppför Kungsgatan och fram till Mio på Sveavägen, kom ut därifrån med en lampa, promenerade tillbaka hem. Lampan sattes upp, så även ett antal tavlor och ytterligare en taklampa när vi ändå höll på.

Ursprungsplanen när vi flyttade hit var att så snabbt det gick hitta ett billigare boende och flytta igen. Vi har reviderat ursprungsplanen, vi blir kvar, orkar helt enkelt inte göra om hela proceduren. Hellre lägger jag energi på annat. Som att på skriva.

2 kommentarer:

Ebba Range sa...

In´t jag heller!
Varje flytt kräver sitt. Själv flyttade jag 2007 från Dalarna tillbaka till Sthlm. Sedan blev det flera flyttar, 2008, 2009, 2010 och 2014 för att komma till Sthlms kommun.
Om jag orkade alla flyttar? Nej!!!
Kan dock inte bo kvar när vardagen inte funkar som den ursprungligen gjorde.
Jag är optimistisk lagd och ser fördelarna framför nackdelarna.

Annika Estassy sa...

Huga så många flyttar! Starkt av dig att orka men å andra sidan - vad hade alternativet varit? Nu håller vi tummarna för några år av lugn och ro. :)