onsdag 12 augusti 2015

Saker jag gör när jag varken sover eller skriver

I vanliga fall brukar jag sätta mig och skriva en stund när jag vaknar klockan fem på morgonen. Men just nu skriver jag inte. Jag väntar på att tillsammans med min redaktör få sätta tänderna i Manus 3 (även känd som Alla dessa hemligheter) i slutet av augusti någon gång. Min självvalda skrivpaus (det finns faktiskt ett Manus 4 som jag skulle kunna fortsätta jobba med) innebär att jag ägnar mina sömnlösa morgnar åt annat. Som att städa balkongen. Rensa undan utblommade pensér, sopa, torka rent utemöblerna från byggdamm och annat samt vattna. Det brukar gå åt 30 liter vatten till alla krukorna. I morse gick det åt 40.

En annan sak jag gör när jag inte sover eller skriver är att läsa. Och som jag läst denna sommar! Underbart. Igår var jag på releasen av Katarina Bivalds nya roman Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt så nu har bokhögen vuxit med ytterligare en bok. Härligt!

Inga kommentarer: