lördag 19 mars 2016

Det är skillnad på olika

Vi åker till byggmarknaden i Norrtälje och köper parkettgolv till vår nya lägenhet. Frågar om vi kan få golvet hemkört. ”Inga problem”, svarar den trevliga killen i kassan. ”Kan vi få önska oss en leveranstid?” frågar vi. ”Inga problem”, svarar samma kille.
Sedan åker vi till Mio i Norrtälje och frågar om det är okej att vi hämtar den nya soffan och matmöbeln först nästa helg och inte inom fem dagar som var överenskommet. ”Inga problem”, svarar den trevliga tjejen i kassan.
Jag mejlar Locker i Norrtälje där vi ska hyra förrådsutrymme och frågar om vi kan få kod och nyckel lite tidigare än vad som var tänkt. ”Inga problem, det ordnar vi”, svarar deras trevliga kundtjänst.
För att fira att den ena pusselbiten efter den andra fallit på plats, går T och jag till ett fik i Norrtälje. ”Kan vi få lite mer av det ena och lite mindre av det andra”, frågar vi flickan i kassan. ”Inga problem”, svarar hon.
När jag frågar vår hyresvärd Afa Fastigheter i Stockholm om de kan hälsa dem som ska flytta in efter oss att de är välkomna att höra av sig beträffande eventuellt övertagande av tvättmaskin och torktumlare, svarar Afa Fastigheter att det har de varken tid eller lust med.
Det är skillnad på olika, som vi säger i Hälsingland.

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Heja Norrtälje!

Annika Estassy sa...

Ja!

Gunilla S. sa...

På landsbygden är det lite människovänligare. Därför att där vet man att man kanske ses igen.