måndag 11 april 2016

Längtar efter tystnad

Byggstrejk i morgon - kanske att vi äntligen får en tyst morgon i Norra Djurgårdsstaden? Och kanske att jag på torsdag när jag ska jobba hemifrån slipper oväsendet från en miljard olika maskiner som tävlar om att låta mest och värst? Egoistiskt tänkt, jag vet, men jag är så ofantligt trött på alla byggljuden som ekar mellan husen och tränger sig in i lägenheten.

Apropå trött ... Klockan är inte ens åtta men jag längtar redan efter att få gå och lägga mig och försvinna in i Elena Ferrantes berättelse om flickorna Elena och Lila. Boken som släpptes för ett par veckor sedan har redan fått otroligt mycket uppmärksamhet och den ligger högt på topplistorna. Välförtjänt. Jag har bara läst ett par kapitel men är helt fast.

1 kommentar:

Karin sa...

attans, den skulle jag ju köpa idag, men glömde. Nåväl, i morgon är en annan dag! Ska bli spännande att läsa.