lördag 7 maj 2016

En fantastisk utedag

Genast jag tittade ut i morse och möttes av blå himmel och spegelblankt sund, bestämde jag mig för att tillbringa hela dagen utomhus. Barbent och iklädd sommarklänning har jag ränsat i rabatterna, klippt gräsmattan och beskurit vår Flammentanz som i fjol var så stor och tung att den hotade att dra med sig hela stugan. En långpromenad följt av en tupplur i parasollets skugga hanns också med. Inte en flyttkartong så långt ögat nådde och för första gången på jag vet inte när har jag kunnat slappna av. Carpe Diem heter det visst.
En tiondel ros kvar men jag lovar att den kommer att blomma överdådigt ändå.
Liljekonvaljerna knoppas redan.
Alpklematisen klättrar i rönnen och under trivs liljekonvaljerna.
Pioner, en av mina älsklingsblommor.

Inga kommentarer: