söndag 22 januari 2017

Benign

Nuförtiden har man som patient rätt att få läsa sin journal. Alldeles utmärkt, tycker jag, även om  det kan vara marigt att förstå de latinska och grekiska termerna. Jag hämtade ut min egen journal igår och ögnade genom testresultaten, dem som läkaren aldrig ringde om såsom avtalat. När ordet benign återkom kunde jag andas ut. Benign = godartad. Det tackar jag för. Men för säkerhets skull ska jag be en av våra vänner som är läkare att titta på journalen.
Så där, nu får det vara nog med sjukdomar på ett tag. Den 2 februari ska min förläggare Gunilla och jag träffas för att gå igenom Manus 4. Sedan följer en lång och intensiv redigeringsperiod. Jag hinner helt enkelt inte vara sjuk.

7 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Skönt!!

Anonym sa...

Pust ❤️ / Lisa

Annika Estassy sa...

Pust och skönt! Med tanke på vad som stått om Danderyds sjukhus i media de senaste dagarna är det kanske inte så konstigt att läkaren struntade i mig ...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så bra! Märkligt ibland att läsa journaler. "Pigg för sin ålder" stod det i min journal skriven av en läkare som såg ohyggligt sliten ut för sin ålder. Konstig kommentar utan relevans i sammanhanget, tyckte jag.Hur är man pigg i olika åldrar?

Kristina W sa...

Extremt dåligt av läkaren, men SKÖNT att du kunde ta reda på beskedet själv och att det var ett lättande besked :)

Ebba Range sa...

Befriande!

Annika Estassy sa...

Eva - läkaren var säkert avundsjuk för att du är en sån fräsching! :D
Kristina & Ebba - verkligen, även om jag måste dit en sista (?) gång.