söndag 29 januari 2017

Bokföringskväll

Bokföring är kanske inte världens roligaste syssla men jag har upptäckt att det inte blir roligare av att skjuta upp eländet. Så ikväll klickade jag upp bokföringsprogrammet och satte igång. Eftersom jag har ett särskilt bankkonto och ett särskilt kreditkort för allt som har med min enskilda firma att göra kan jag enkelt skilja på privata utgifter och intäkter och på dem som hör till företaget. Kontanter använder jag så lite som möjligt. Och nu är jag klar med bokslutet för 2016. Hurra!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det är ordning på dig. Själv blandar jag korten friskt och måste sitta och sortera ut vilka kostnader som tillhör jobbet och vilka som är privata:)

Efter åtta år har jag en viss rutin, i alla fall.
Men det går en hel dag vid varje redovisningstillfälle.

Annika Estassy sa...

Men det brukar vara skönt efteråt! :D