onsdag 8 februari 2017

Direktflyg till Montpellier - äntligen!

Pappa har bott i Montpellier sedan mitten av sjuttiotalet så det är en stad och en trakt som jag känner väl till vid det laget. Jag har sett hur Languedoc/Roussillon, som regionen heter, i takt med att Rivieran blivit allt hutlösare och trängre, vuxit i popularitet. Därför blev jag överlycklig (nästan så att jag börjar tro på tecken) när jag igår kväll upptäckte att Norwegian äntligen sätter in direktflyg dit, till och från Arlanda, två dagar i veckan. Från flygplatsen i Montpellier till Cerbère är det nämligen bara 2,5 resväg med bil. Perfekt! Eller nästan perfekt. Bäst förstås vore om det gick att flyga direkt till Perpignan men dit är det nog ett par decennier kvar. Fast Perpignan ska få ett Ikea senast nästa år så vem vet ...

Nu har jag bokat allt som behöver bokas till våra resor i påsk och juli. Förutom boendet. Ty i år, för första gången någonsin, kommer vi inte att bo på hotell eller pensionat, inte hemma hos släktingar eller inhyrd i någon annans bostad, utan hemma hos oss.
I vårt eget lilla hus.
Chez nous.
Det är knappt att jag vågar tro på att det verkligen blir av, tro på att drömmen jag haft sedan jag var 13 år - ett eget hus i södra Frankrike - äntligen ska slå in.
Côte Vermeille i Roussillon (departementet Pyrénées-Orientales) - en vidunderlig kustremsa på lite drygt 3 mil.


2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Åh, så härligt Annika. Ser fram emot att få följa dig dit, om än på distans!

Annika Estassy sa...

Jag kommer att tjata dig sönder och samman. :)