söndag 13 augusti 2017

Städ- och fixhelg

Vi hade bestämt oss för att åka till Ikea idag eftersom det skulle regna. Istället städade vi stugan, städade lägenheten och delade på en räksmörgås på Café Hörnan. Faktiskt mycket roligare än ett Ikeabesök, trots regnet. Det råder således fortfarande kaos i våra garderober och i städskåpet.

Inte heller igår var vädret särskilt strålande så den planerade båtturen ställdes in. Men det var så pass varmt att jag tillbringade hela dagen utomhus. Trädgårdsfix först och sedan altanhäng med antingen en bok eller datorn i knät. Och så en liten tupplur på det. Underbart! Jag brukar varva redigeringspassen med läsning och min lektyr just nu är Näktergalen av Kristin Hannah, en riktig bladvändare. Eftersom berättelsen utspelar sig under andra världskriget blir den spännande nästan per automatik.

Och så har vi beställt en resa till Cerbère. I oktober drar vi ner till vårt lilla franska hus och stannar en vecka. Det blir vår första höst i byn. Hiss eller diss? Det kommer att visa sig.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag läser en annan Hannah just nu; Sommaren hon återvände. Kan ha läst den tidigare men i så fall var det längesedan. Näktergalen återstår för mig.

Annika Estassy sa...

Det är nog min första Hannah men inte den sista!